21 mai 2022

Premiere şi seriale în exclusivitate în GRILA DE TOAMNĂ a TVR 2

Distribuie pe rețelele tale sociale:

– Din 4 octombrie, producţii în premieră la TVR 2: „Ora de ştiri”, „Fără prejudecăţi”, „Luminiţa de de la miezul nopţii” şi „Case şi idei”;

– Vedetele TVR 2 au pregătit noi sezoane „Câştigă România”, „Drag de România mea”, „Reţeaua de idoli”, „Destine ca-n filme”, „Distracţiile lui Cazacu” şi „Femei de 10, bărbaţi de 10”;

– Actorul italian Gabriel Garko revine cu mini-serii în premieră şi în exclusivitate;

– Helena Bonham Carter, Anthony Hopkins şi Christopher Reeve sunt doar câţiva dintre actorii pe care îi puteţi revedea la „Filmul săptămânii” şi „Filmul de artă”, iar „Duminica filmului românesc” vă aşteaptă cu portretele celor mai iubiţi artişti şi regizori români. La cererea telespectatorilor revine serialul „Glasul inimii”.

Principalului buletin informativ al zilei devine „Ora de ştiri”, din 4 octombrie 2021. De luni până duminică, de la ora 18:00, programul de ştiri – tip magazin, axat pe eveniment şi social, cu analize, ştiri şi informaţii ancorate în actualitate va fi prezentat de Stela Popa/Teodora Antonescu. „Ora de ştiri” îşi propune să devină o platformă de implicare cetăţenească şi va acorda spaţii ample proiectelor de voluntariat, de construcţie a viitoarelor generaţii. Primul buletin informativ al zilei, „Telejurnal”, îşi păstrează ora de difuzare, 12:00, şi va fi prezentat de Raluca Arvat/Laura Fronoiu.

Sunt mulţi oameni singuri. Sunt multe persoane care suferă de nesomn. Sunt multe griji care nu ne lasă să dormim. Tot ce ne macină peste zi, pare că se „răzbună” pe noi noaptea. Pornind de la aceste constatări, Luminiţa Velciu propune, începând cu 11 octombrie, de luni până joi de la ora 0.00 o emisiune în premieră, transmisă în direct, „Luminiţa de la miezul nopţii”. Va fi o întâlnire interactivă cu telespectatorii, prima producţie în regim de podcast din Televiziunea Română. Fiecare ediţie va fi un dialog cu câte un invitat care vine să împărtăşească poveşti, experienţe personale puternice, lecţii de succes, iar în partea a doua se vor primi telefoane în direct.

Pentru cei care doresc locuinţa de vis, TVR 2 propune, de luni până vineri, de la ora 17:30, o serie nouă, „Case şi idei” (Of Houses and Ideas, Faites comme chez eux – Franţa, 2014). Realizatorul Frederic Planchenault ne invită în fiecare episod să fim musafirii unor pasionaţi de decoraţiuni interioare, care ne deschid uşile caselor lor şi ne dau idei pe care le putem pune în practică în locuinţa noastră. Primul episod va prezenta o artistă care amestecă cu eleganţă stilurile, dar şi un mini-studio amenajat minimalist.

În fiecare sâmbătă, de la ora 9:30, Raluca Avram, Mihai Arsenie şi Andrea Nagy spun „Fără prejudecăţi!” şi dovedesc că dincolo de orice dizabilitate există speranţă, încredere, putere interioară. „Fără prejudecăţi!” este o emisiune TV făcută cu şi pentru persoane cu nevoi speciale şi singura emisiune TV din Europa la care lucrează trei reporteri cu dizabilităţi.

Fie că sunt programe difuzate în timpul săptămânii, sau în weekend, emisiunile TVR 2 vor oferi întregii familii un carusel de emoţii şi momente speciale dar şi acces la şcoală. Din 4 octombrie, pentru elevii care se pregătesc de examene, „Teleşcoala” a pregătit cursuri, de luni până vineri, pe tronsoanele orare 9:00-10:00 (clasa a VIII-a) şi 15:00-16:00 (clasa a XII-a). Noutatea celui de-al patrulea sezon este că în fiecare dimineaţă de vineri sunt incluse în orar două cursuri de dirigenţie. Temele abordate: cum ne pregătim pentru examene, conduită, managementul timpului, sau cum facem faţă provocărilor din pandemie.

Virgil Ianţu dă startul celui de-al nouălea sezon „Câştigă România!”, de luni până joi, de la ora 20:00, iar cu interviuri marca „Reţeaua de idoli” revine Irina Păcurariu, în fiecare luni, de la ora 21:00 (reluare vineri, ora 22.00). Din 5 octombrie, în fiecare marţi, de la ora 21:00, Iuliana Marciuc a pregătit poveşti de viaţă inspiraţionale la „Destine ca-n filme”, iar vineri, 8 octombrie, de la ora 20:00, debutează „Gala umorului”, sezonul cu numărul 16.

Din 9 octombrie, emisiunea de divertisment „Distracţiile lui Cazacu” se va difuza de la ora 17:30, iar Cătălin Cazacu le propune telespectatorilor să-l însoţească în fiecare sâmbătă la o întâlnire cu o vedetă din showbiz-ul românesc.

Marina Almăşan are oaspeţi în noul sezon „Femei de 10, bărbaţi de 10”. Emisiunea difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 15:00, propune şi o rubrică în premieră: „Copii de nota 10”, prezentată de un copil premiat la festivaluri internaţionale. Paul Surugiu Fuego îşi aşteaptă fanii, duminică, 10 octombrie, de la ora 15:00, la galele „Drag de România mea!”. În premieră, în emisiunea ajunsă la cel de-al şaptelea sezon, invitaţii vor răspunde unei provocări, un quizz inedit despre cele mai frumoase lucruri din România.

Nu vor lipsi sfaturile utile din surse din domeniu în emisiunile „Fraţi de viţă” (sâmbăta de la ora 17:00) şi „România în bucate” (luni-vineri ora 7.30). Din 10 octombrie, „Pescar hoinar” colindă malurile apelor în sezon aniversar – emisiunea a implinit 18 ani de la prima ediţie. În fiecare duminică, de la ora 10:00, gazdă va fi Ştefan Stoica.

TVR 2 a pregătit, de asemenea, o ofertă bogată de filme şi seriale pentru întreaga familie. Începând cu 4 octombrie, de luni-duminică, de la ora 19.10, puteţi urmări serialul „Glasul inimii”, o poveste emoţionantă despre puterea iubirii, dar şi despre importanţa educaţiei.

Sâmbăta, de la ora 20:00, e programat „Filmul săptămânii”, cu actori mari şi poveşti captivante. Printre titluri amintim: miniseria clasică (în 3 părţi) „Ocolul pământului în 80 de zile”, cu Pierce Brosnan şi Peter Ustinov sau seria de filme clasice de aventuri cu Giuliano Gemma: „Africa Express şi Safari Express”.

Seara continuă, de la ora 22:00, cu mini-serii italiene în premieră avându-l pe îndrăgitul actor Gabriel Garko în distribuţie.

Duminica, de la ora 22:00, e seara cinefililor la „Filmului de artă”, cu producţii premiate la festivaluri importante, mari regizori şi mari actori. Duminica filmului românesc (de la ora 13:10 şi 20:10) a pregătit portretele celor mai iubiţi actori şi regizori români, printre care: „Duminică la ora 6” şi „De ce trag clopotele, Mitică?”, în regia lui Lucian Pintilie; Printre ecranizările după mari scriitori români se numără „Cucoana Chiriţa” şi „Chiriţa în Iaşi”, cu Draga Olteanu Matei şi seria „Mărgelatu'” cu Florin Piersic.