8 decembrie 2021

Premierul de la Budapesta spune că nu există niciun motiv pentru sancțiunile UE împotriva Poloniei

Orban- Unguri
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Orban a numit Polonia cea mai bună țară din UE

Nu există nicio bază pentru sancțiunile financiare sau legale ale UE împotriva Poloniei cu privire la statul de drept. Această opinie a fost exprimată de premierul ungar, Viktor Orban, joi, la sosirea la summitul UE.

„Statul de drept și sancțiunile împotriva Poloniei? Este ridicol, Polonia este o țară democratică și cea mai bună țară din UE, nu există motive pentru acestea”, este convins Orban.

El a adăugat că normele europene nu au prioritate față de legile țărilor comunității în acele domenii în care aceste state nu și-au delegat competențele la Bruxelles.

„Principiul priorității normelor UE față de [normele] naționale nu este precizat în niciun document de bază al UE. UE are prioritate numai în acele domenii în care [guvernele naționale] i-au delegat competențe”, a subliniat el. Legislația națională [a țărilor UE] are prioritate. ”

Comisia Europeană se pregătește să înceapă procedura pentru aducerea Poloniei în fața justiției pentru decizia Curții Constituționale a țării, care a anunțat că constituția Poloniei are prioritate pe teritoriul său față de normele UE.

Ciprian Pop