10 august 2022

Premierul japonez a cerut întărirea capacităților defensive ale țării

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Această măsură este legată de creșterea tensiunii din regiune, în special de intensificarea programului de rachete nucleare al Coreei de Nord.

Premierul japonez Fumio Kishida a vorbit joi despre necesitatea de a consolida capacitățile defensive ale țării pe fondul situației din jurul Ucrainei.

„Trebuie să ne gândim la întărirea serioasă a propriilor capacități de apărare”, a spus el la o conferință de presă la Tokyo, răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor.

Autoritățile japoneze sunt în favoarea întăririi capacităților defensive ale țării, argumentând acest lucru prin creșterea tensiunii în regiune, în special prin intensificarea programului de rachete nucleare al Corei de Nord. Premierul Kishida, precum și ministrul Apărării, Nobuo Kishi, s-au exprimat, în repetate rânduri, în favoarea luării în considerare a diferitelor opțiuni pentru întărirea capacităților defensive ale țării, inclusiv acordarea dreptului Forțelor de Autoapărare de a lansa lovituri preventive împotriva bazelor militare ale unei entități percepute ca inamic.
A consemnat Ciprian Pop