Publicat: 3 Septembrie, 2014 - 19:56

După 20 de luni de la preluarea puterii, premierul Japoniei, Shinzo Abe, a remaniat echipa guvernamentală, relatează AFP.

Taro Aso la Finanţe, Akira Amari la Revitalizare economică şi Fumio Kishida la Afaceri Externe fac parte dintre cei şase veterani care au rămas în Guvern. Echipa incude şi cinci femei.

Secretarul general şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Yoshihide Suga, îşi păstrează funcţia, la fel ca şi ministrul Transporturilor, Akihiro Ota.
 
Aceasta este prima dată de la revenirea la putere când Abe operează o schimbare în Executiv, cu intenţia de a depăşi criza de popularitate cu care se confruntă. 

Afişarea unei echipe mai feminine (cinci femei dintre cei 19 membri ai Guvernului) are valoare de exemplu, în timp ce le cere companiilor să le ofere mai multă responsabilitate angaţilor femei, deşi în afară de două dintre ele, celelalte au portofolii de plan secund. 

Cu aceste schimbări, Abe vrea să continue parcursul început în decembrie 2012 şi marcat în special de măsuri economice popularizate sub numele de Abenomics.