13 august 2022

Premierul maghiar, Orban a emis o altă declarație cu privire la războiul din Ucraina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Orban a declarat că ar fi putut fi evitată o invazie rusă pe scară largă a Ucrainei. „Comportamentul corect al partenerilor occidentali ar ar fi putut contribui la aceasta”, a spus Premierul Ungariei, Viktor Orban.

El a subliniat că „atacul Rusiei asupra Ucrainei este și din vina aliaților occidentali”.

Rusia și-a transferat cerințele de securitate Statelor Unite ale Americii și membrilor NATO. Moscova a cerut ca Ucraina să nu devină niciodată membră a Alianței. Potrivit lui Orban, refuzul unor astfel de cereri a fost motivul invaziei Ucrainei. Premierul a adăugat, de asemenea, că un război la scară largă ar fi putut fi evitat dacă Donald Trump ar fi fost președintele Statelor Unite și Angela Merkel ar fi fost cancelarul Germaniei în aceste luni cruciale .

Orban a adăugat că Rusia este pregătită pentru negocieri nu cu europenii, ci cu SUA.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a răspuns declarațiilor prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban , despre presupusa ineficacitate a sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Federației Ruse, spunand ca punctul de vedere al Premierului de la Budapesta cum ca „sancțiunile nu au zdruncinat Rusia” este un exemplu clasic de propagandă rusă.

Anterior, premierul Ungariei a spus că strategia UE de sancțiuni împotriva Federației Ruse a eșuat și că Ucraina nu va câștiga niciodată războiul „pentru că armata rusă are un avantaj asimetric”.

Înainte de aceasta, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijártó, a mers la Moscova pentru a negocia furnizarea de gaz .

Ungaria a blocat noi sancțiuni împotriva Federației Ruse, nedorind să renunțe la petrolul rusesc.
A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto the guardian