Publicat: 4 Septembrie, 2013 - 15:59
Share

Într-un mesaj postat pe Youtube, premierul israelian Benyamin Netanyahu a vorbit despre realizările din anul care tocmai s-a încheiat și le-a urat, miercuri, evreilor din toată lumea un an nou fericit.

 


"Doresc să urez comunităților evreiești din toată lumea un foarte fericit Rosh Hashanah. Sper ca noul an să aducă evreilor de pretutindeni securitate, prosperitate și pace", se arată în mesajul premierului israelian.

Netanyahu a enumerat realizările din anul 5.773, printre care succesul înregistrat în alegeri și formmarea noului guvern, lansarea satelitului Amos 4 și creșterea economică înregistrată de Israel pe fondul crizei economice globale.

"Evident, mai avem multe provocări", a menționat Netanyahu. "Trebuie să ne asigurăm că economia noastră va continua să crească și, de asemeni, mai există și confruntări pe plan extern", a adăugat șeful cabinetului israelian.

Vorbind despre problemele regionale, Netanyahu a repetat angajamentul Israelului de a continua procesul de pace cu palestinienii. "Nu o ceremonie, nu un acord pe care să îl sărbătorim două minute și care apoi să se prăbușească. Vrem o pace reală, adevărată și de durată", a mai precizat premierul.