15 august 2022

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit pe Jyotiraditya Scindia, ministrul Aviaţiei Civile, trimisul special al prim-ministrului Indiei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primirea de către premierul Nicolae-Ionel Ciucă a ministrului Aviaţiei Civile din India, Jyotiraditya Scindia, trimisul special al prim-ministrului indian, Narendra Modi

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe Jyotiraditya Scindia, ministrul Aviaţiei Civile, trimisul special al prim-ministrului Indiei, Narendra Modi.

Întâlnirea are loc la două zile de la discuţia telefonică avută de către premierul român cu omologul său indian. Ministrul Aviaţiei Civile se află în România pentru a organiza repatrierea studenţilor indieni evacuaţi din zonele de conflict din Ucraina, care au fost sprijiniţi de către statul român, primind găzduire şi cele de strictă necesitate.

Ministrul Scindia a înmânat prim-ministrului Nicolae Ciucă o scrisoare adresată de către premierul indian Narendra Modi. Cu aceeaşi ocazie, a adus mesajul de mulţumire al premierului şi al celor 1,3 miliarde de locuitori ai Indiei pentru sprijinul acordat de către partea română studenţilor indieni. India a reuşit să extragă până acum din Ucraina 11.000 din cei circa 20.000 de studenţi. În prezent, circa 3.000 de studenţi se află în Bucureşti şi aşteaptă cele 6 avioane cu care să fie repatriaţi. De asemenea, 1.000 de studenţi se află în găzduire în zona Siret şi urmează a fi repatriaţi.

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat faptul că India poate conta pe România în vederea repatrierii cetăţenilor săi sosiţi din zonele afectate de agresiunea militară rusă.

Totodată, premierul român a subliniat bunele relaţii de prietenie româno-indiene, precum şi nivelul schimburilor comerciale şi al investiţiilor indiene în România.

Partea indiană a adresat invitaţia prim-ministrului Narendra Modi ca, după depăşirea perioadei actuale de criză, premierul Nicolae Ciucă să efectueze o vizită în India.