Publicat: 2 Decembrie, 2013 - 13:16

Yingluck Shinawatra, şeful cabinetului thailandez, a respins cererile formulate de susţinătorii opoziţiei, care doresc înlocuirea guvernului său cu un "consiliu al poporului", afirmând că demonstraţiile sunt neconstituţionale.

 


"Sunt gata să fac orice pentru fericirea poporului... dar, în calitate de premier, acţiunile mele trebuie să respecte constituţia", a declarat doamna Shinawatra, luni, în cadrul unui discurs televizat, primul de după izbucnirea violenţelor, de sâmbătă, în urma mai multor săptămâni de proteste paşnice.

"Forţele armate vor rămâne neutre şi ştiu că membrii acestora îşi doresc să vadă pace în ţară", a mai precizat premierul, adăugând că scopul său imediat este restaurarea păcii pe străzile capitalei. De asemeni, premierul a promis că "poliţia nu va folosi forţa împotriva populaţiei".

Comentariile premierului au venit după confruntările dintre forţele de securitate thailandeze şi demonstranţi, în cursul cărora poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a opri miile de demonstranţi, care au răspuns aruncând beţe, pietre şi alte obiecte în direcţia forţelor de securitate, ridicând bariere în jurul complexului asediat.