Publicat: 9 Noiembrie, 2018 - 17:00

Premierul Viorica Dăncilă și vicepremierul Viorel Ștefan au avut vineri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Grupului Liberty House condusă de președintele Grupului, Sanjeev Gupta, precum și cu reprezenții Arcelor Mittal Galați. 

Cu acest prilej, premierul Viorica Dăncilă a salutat preluarea, de către grupul Liberty House a Combinatului Siderurgic din Galați, și a exprimat deschiderea și sprijinul Guvernului pentru extinderea investițiilor grupului în România. Totodată, premierul a punctat oportunitățile de investiții, în special în ceea ce privește parteneriatul public-privat, precum și măsurile pe care Guvernul le-a luat pentru a asigura un climat favorabil mediului de afaceri.

Investiția dumneavoastră este foarte importantă pentru noi, pentru că succesul ei reprezintă un succes și pentru țara noastră. Sper ca, în perioada următoare, să vă consolidați investiția în țara noastră și să puneți accent pe cercetare și inovare. România este o țară cu o creștere economică de 7% iar anul acesta am adoptat mai multe acte normative prietenoase cu mediul de afaceri ” a declarat șeful Executivului.

La rândul său, președintele Grupului Liberty House, Sanjeev Gupta, a expus proiectele de investiții ale grupului la combinatul de la Galați, atât din perspectiva creșterii producției de oțel, dar și cât și din perspectiva resursei umane, ținând cont de specificul orașului.

Combinatul are o mare infrastructură, iar cu o strategie bună de investiții, se poate poziționa ca o afacere de succes în regiune. Dorim să creștem producția de oțel de la două milioane de tone la trei milioane de tone pe an și intenționăm să investim 300 milioane de euro pentru a reporni încă un furnal. Totodată, vom face investiții în educație, sport și arte”, a declarat Sanjeev Gupta. 

Reprezentantul companiei a evidențiat necesitatea îmbunătățirii infrastructurii de transport, mai ales în zona porturilor la Dunăre, precum și în ceea ce privește sistemul feroviar.

Cele două părți au convenit să colaboreze în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, în special în segmente inovatoare sau în ceea ce privește diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră. 

Tag-uri Nume: