Publicat: 19 Martie, 2019 - 17:44

Premierul Viorica Dăncilă va participa miercuri, la Bruxelles, alǎturi de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Summit-ul social tripartit.

Ulterior oficialul roman va deschide o dezbatere cu privire la ceea ce înseamnă Europa pentru cetăţeni.

"În această după-amiază voi începe o vizită de două zile la Bruxelles, axată pe problematici sociale, cărora le acordăm o atenţie deosebită în mandatul Preşedinţiei noastre rotative. Împreună cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, voi prezida miercuri Summitul social tripartit. Este un eveniment deosebit de important, la care vor participa de asemenea reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor, precum şi oficiali din Finlanda şi Croaţia - următoarele două state care vor deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului UE după România", a anunţat premierul la şedinţa de Guvern. 

Evenimentul, care are tema "O Europă mai puternică, unită şi orientată sper viitor", se concentrează asupra creşterii economice şi ocupării forţei de muncă, domeniu în care, a precizat premierul, Preşedinţia României la Consiliul UE a făcut eforturi susţinute şi a reuşit să finalizeze negocierile cu Parlamentul European pentru majoritatea dosarelor legislative. "În cursul zilei de joi voi deschide o dezbatere cu privire la ce înseamnă Europa pentru europeni şi mai ales ce schimbări putem aduce pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor europeni. În cadrul acestei vizite de lucru voi avea şi întrevederi cu oficiali europeni. De asemenea, voi continua dialogul constructiv pe care îl avem cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans", a menţionat ea.

Menţionǎm cǎ, potrivit regulilor europene, pe perioada celor şase luni de mandat ai preşedinţiei rotative a Uniunii Europene, sunt incluse pe agendǎ o serie de evenimente la care a fost şi este prevǎzutǎ participarea primului ministru roman şi a unor membri ai Guvernului. Aceste întâlniri fac parte din „sarcinile” autoritǎţilor ţǎrii care deţine preşedinţia de a gǎzdui, conduce sau sau coordona diferite reuniuni pe diverse teme. Ele vizeazǎ cele mai diverse teme şi domenii şi sunt importante în aceastǎ perioadǎ premergǎtoare alegerilor pentru Parlamentul European din luna mai. (Carmen Dinu, Bruxelles)

 

Tag-uri Nume: