Publicat: 14 Iunie, 2019 - 20:36
Omul lui Dragnea fusese propus ministru

Viorica Dăncilă vrea audit financiar intern la PSD pentru a verifica felul în care au fost cheltuiţi banii de către partid. Într-una dintre şedinţele PSD, Mircea Drăghici a prezentat, înainte să demisioneze din funcţia de trezorier al partidului, o listă a cheltuielilor pe organizaţii din acest an inclusiv cele din campania electorală. Tot atunci, Viorica Dăncilă a spus că vrea să fie informată cu privire la cheltuielile care se fac în PSD.

Demararea propriu-zisă a auditului financiar intern a rămas însă la nivel de intenţie, în prezent neavând cine să se ocupe de acest aspect, în contextul pregătirilor pentru Congresul extraordinar din 29 iunie.

Pe 5 iunie, Mircea Drăghici şi-a dat demisia din funcţia de trezorier al PSD, anunţul fiindă făcut de Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului.

Mircea Drăghici a fost coordonatorul de campanie al PSD pentru alegerile europarlamentare.

Acesta a fost pus sub urmărire penală în 2 aprilie de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil. Acesta este acuzat că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.

Ulterior, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au extins, urmărirea penală faţă de Mircea Drăghici, trezorier PSD, cu privire la o altă infracţiune de delapidare.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: