Publicat: 1 August, 2016 - 17:55
Share

Olimpicii români au cucerit zece premii (două medalii de aur, cinci medalii de argint, două medalii de bronz şi o menţiune) la a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 15 - 23 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă). Elevii români au fost premiaţi la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică şi fizică.

În funcţie de probele susţinute, olimpicii români au înregistrat următoarele rezultate:

Chimie: Anamaria Leonescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti) şi Cristian Tudor Cozma (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Iaşi) - medalii de argint, respectiv Daniel Cristian Ungureanu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - medalie de bronz.
Matematică: Lenca-Iarina Cuturela (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - medalie de aur şi Andrei Ghigheci (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti) - medalie de argint.  Din echipa de matematică a făcut parte şi Andra-Elena Mircea (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Unirea" din Focşani).
Informatică: Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel) - medalie de aur, Alexandru Petrescu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti) - medalie de argint şi Laura Ioana Georgescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - menţiune.
Fizică: Petru Cotruţ (clasa a X-a) - medalie de argint şi Anca Drăgulescu (clasa a XI-a) - medalie de bronz. Din echipă a făcut parte şi SIlviu Adrian Predoi. Cei trei elevi provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
La edţia curentă au participat peste 150 de competitori din 6 ţări.