Publicat: 13 August, 2017 - 11:26
Share

Sâmbătă, 12 august, a avut loc Gala de Închidere a celei de-a 14-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL. Publicul de la Sfântu Gheorghe a hotărât și de data aceasta câștigătorii:

La secțiunea de scurtmetraj s-au decernat următoarele premii:

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin filmului STATE OF EMERGENCY

MOTHERFUCKER, regia Sebastien Petretti (Belgia), decernat în prezența actorului Yassine Fadel.

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat filmului SCRIS/NESCRIS, în regia lui Adrian Silișteanu. Oferit de HBO România, premiul a fost decernat în prezența regizorului.

Premiul Ovidiu Bose Paștină, oferit de Fundația Anonimul, pentru filmul IL SILENZIO/ THE SILENCE, regia Farnoosh Samadi și Ali Asgari (Italia).

În cadrul secțiunii de lungmetraj, Trofeul ANONIMUL 2017 s-a acordat filmului MARIțA, în regia lui Cristi Iftime. Trofeul a fost decernat în prezența actorului Adrian Titieni.

ANONIMUL 14 s-a desfășurat în perioada 7—13 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, iar Retrospectiva ANONIMUL 14 va avea loc în București, în perioada 1—3 septembrie, la Sala ARCUB.

SILVA a prezentat ediția a 14-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.

Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei, Administrația Fondului Cultural Național, Uniunea Cineaștilor din România și Consiliul Județean Tulcea.