Publicat: 27 Martie, 2012 - 15:35
Share

Gala premiilor Gopo 2012, desfăşurată Luni seară la Platinum Business&Convention Center din Bucureşti, și-a desemnat câștigătorii.

Lungmetrajul "Aurora", în regia lui Cristi Puiu, a câştigat trofeul pentru pentru cel mai bun scenariu, cea mai bună regie şi cel mai bun film, dar echipa acestei producţii nu a dorit să fie prezentă la gală.

Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal a fost câștigat de Bogdan Dumitrache pentru cel din filmul "Din dragoste cu cele mai bune intenţii", el câştigând astfel al doilea premiu Gopo din acriera lui.

La categoria cea mai bună actriţă, premiul i-a revenit Anei Ularu pentru rolul principal din filmul "Periferic".

Adrian Titieni a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru partitura din "Din dragoste cu cele mai bune intenţii", iar cea mai bună actriţă în rol secundar a fost desemnată Ioana Flora.

Tamara Buciuceanu-Botez, care a primit, spre finalul galei, premiul pentru întreaga carieră, din mâinile Irinei Petrescu, a fost la fel de savuroasă, bucurându-se de aplauzele în picioare ale celor din sală.

Un alt premiat pentru întreaga sa activitate a fost actorul Iurie Darie.

Gala Premiilor Gopo este organizată de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), cu sprijinul Babel Communications şi al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).