Publicat: 6 Iunie, 2012 - 07:27

Platforma pentru București organizează înmânarea premiilor „Împreună pentru un oraș mai bun”, care va avea loc Miercuri, 6 Iunie, cu începere de la ora 17, la Cărturești (cafeneaua Verona). 

Premiile se vor acorda acelor instituții care au implementat măsurile propuse de organizațiile membre ale Platformei prin Pactul pentru București 1, documentat semnat în 2008 de toți candidații la funcțiile de primar și consilier în administrația Capitalei.
Timp de patru ani, Platforma pentru București a monitorizat activitatea administrației locale din București și modul de implementare al Pactului semnat în 2008. În cadrul evenimentului va fi lansat raportul de monitorizare al felului în care primăriile Capitalei au integrat prevederile Pactului pentru București 1 în mandatul lor.
Parte din candidații la funcțiile pentru primar / consilier vor semna Pactul pentru București 2 și vor fi făcute publice numele acelora care deja și-au asumat acest angajament.

Tot atunci, se va vernisa şi expozitia intitulată "patrimoniu: povară sau oportunitate", un proiect ATU, finanţat de Ambasada Franţei la Bucureşti.
 
Pactul pentru București 2 reprezintă un document strategic cu privire la dezvoltarea Bucureștiului pentru următorii patru ani, structurat pe nouă capitole: transparență decizională, cerințe procedurale cu implicații asupra tuturor domeniilor de acțiune publică, planificare urbană și proiectare urbană, proceduri în domeniul construcțiilor, mobilitate și transport, protecția mediului, protecția patrimoniului construit, protecție socială și protecția animalelor.
 
Platforma pentru București este o coaliție formată din 47 de organizații non-guvernamentale care militează pentru democrație participativă în toate deciziile cu privire la București.