Publicat: 13 Martie, 2018 - 13:05

Nicu Covaci, fondatorul formaţiei Phoenix, Liliana Ţuroiu, preşedintele ICR, şi actorul Ion Dichiseanu s-au numărat printre personalităţile premiate luni la Gala Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România.

"Este o ediţie aniversară - 25 de ani. Nu ne-am dat seama când au trecut aceşti ani, am rezistat, am reuşit să facem o uniune viabilă, la ora aceasta ea este destul de puternică, şi atunci ne-am gândit, începând de la a 20-a ediţie, Sergiu Nicolaescu, care a fost preşedinte, a hotărât să facem gale, pentru că până la 20 de ani nu am făcut gale. Am făcut gala 20 de ani şi de atunci în fiecare an am făcut câte o gală şi acum este gala 25 în care o să premiem absolut toţi membrii noştri fideli, membrii de onoare, membrii care sunt fondatori şi mulţi alţii. O să dăm o seamă de premii, ele sunt simbolice, dar în acelaşi timp sentimentale şi în acelaşi timp este o bucurie să fim împreună", a declarat preşedintele UARF, Ioan Cărmăzan.

O diploma de excelenţă i-a fost oferită regizorului Mircea Mureşan.
"Mă simt onorat. Chiar dacă nu am fost printre membrii fondatori UARF, permanent am fost în legătură cu Sergiu (n.r. Sergiu Nicolaescu), cu cei care erau acolo în vecinătate, şi m-am simţit întotdeauna în legătură permanentă, prietenească cu UARF-ul", a spus Mircea Mureşan.

O altă diplămă de excelenţă i-a fost oferită şi preşedintelui ICR, Liliana Ţuroiu.

"Este surprinzător momentul acesta (...) pentru că de obicei eu decernez premii. (...) Mă bucur foarte mult că sunteţi alături de noi cu proiectele dumneavoastră, mă bucur că mulţi dintre dumneavoastră din sală sunteţi de asemenea în toate proiectele ICR în Anul Centenar şi că ele, proiectele, devin de excelenţă datorită prezenţei dumneavoastră la aceste evenimente ale Institutului Cultural Român", a spus Liliana Ţuroiu.

Diplome de excelenţă au mai primit actorii Maia Morgenstern, Ion Dichiseanu, George Mihăiţă, Valentin Teodosiu, Horaţiu Mălăele, Magda Catone și Bogdan Stanoevici, scriitorului Radu F. Alexandru şi sponsorului galei fostul secretar de stat în Ministerul Culturii Ion Antonescu.