27 septembrie 2022

Presa noastră despre David Muniz la nuntă (2)

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Presupun că ați învățat de la Traian Băsescu șmecheria cu nunta și de la foarte mulți primari, miniștri și parlamentari cealaltă șmecherie cu divorțul. Mută totul pe numele nevestei și n-au decît să vină cei de la ANI să evalueze tîrlicii și chiloții.

Nunta este o formă de încasare (acumulare) acoperită de ambiguitatea legislației române. Traian Băsescu a adunat la nunta Ebei cam 500 de invitați la Palatul Snagov. Adică în jur de 250 de perechi. Unii au venit și singuri și n-au cinstit ca alții o sumă de 3.000 de euro. Au dat mult mai mult. Faceți o socoteală modestă. Înmulțiți doar 250 de perechi cu 3.000, nu cu cît ar fi putut cinsti asfaltangii și băieții deștepți din energie și regele romilor. Iese aproape 1 milion. Nu-i exclus să fi sărit binișor peste!

Să te tot măriți la așa „cinste” (dar de nuntă).

Însărcinatul pentru afaceri american, la nunta fiicei unui ministru român

Cît a strîns sîmbătă ministrul Virgil Popescu la nunta fiicei sale? A fost prezentă toată floarea liberală. Mai toți vicepreședinții au „condus-o” la colectă. Contractele din energie sunt cele mai importante. Mai ales acum! Puteau ei să se facă de rîs în fața americanului și să cinstească doar cîteva sute de lei sau de euro? Ce naiba, toți sunt patrioți adevărați și respectă obrazul nației! Cum să coboare la nivelul pîrliților? George Simion a strîns în cash și produse (ardei, ceapă, brînză etc) după propria declarație aproximativ 400.000 de euro. Cît o fi primit fata ministrului de la Energie de la „furnizori” acum în prag de iarnă? Cîte găleți cu gaz și curent?

După părerea mea, cel mai neclar cadou, inclusiv politic, este cel făcut de David Muniz, chiar dacă n-a dat nici măcar o șapcă. Să nu uităm că socrul mare a fost implicat în achiziționarea celor 50% din proiectul SRL-ului pentru perimetrul Neptun. Și a fost extrem de dur la negocieri (!???). Nu-i așa? S-a luptat ca un leu să plătim numai 1,06 miliarde de dolari.

Mă așteptam să citesc investigații ale nemiloasei, prea curatei și moralei noastre prese. Ziarul Libertatea a făcut descoperirea și a lansat bomba. El a fost cel care a solicitat o explicație din partea Ambasadei SUA la București și de la care a primit doar un fel de „mucles”. Adică a fost „un eveniment privat”, cum „eveniment privat” o fi fost și negocierea între Romgaz și EXXON, cu achiziția celor 50%. Ziarul Libertatea menționează și declarația unui liberal rămas anonim și cu pantalonii tremurînd de emoție:

– ”Toată lumea era în jurul lui. Eu nu-mi aduc aminte să mai fi fost, să-l mai fi văzut pe la un asemenea eveniment”, citează Libertatea.

Ce-a difuzat Antena 3, aflată în faza de momele și bezele cu CNN? Ea consemnează doar că „Pe lângă miri, în centrul atenției de la nunta fiicei lui Virgil Popescu, ministrul Energiei, a fost David Muniz, însărcinatul pentru afaceri al ambasadei Statelor Unite la București”.
În rest, casă de piatră, salutare și noroc, că nu ne doare!

Nașul nostru american (1)

Jur că nu m-am așteptat la relatări pe canalele oficiale ale statului român, televiziuni, radiouri și agenții. Cei de acolo mai bine demisionează decît să publice despre așa ceva. Însă m-am topit de curiozitate să văd cum tratează subiectul marii deontologi Dan Tăpălagă, Borcan și Prelipceanu, adică G4Media, Newsweek (organ cu titlu american, botezat la deschidere de Eduard Hellvig) și Digi24. Sau măcar porția de acreală vărsată de Ioana Ene Dogioiu. Ei bine, ce-au zis ei? Cu-cu! Un mucles patriotic față de partenerii strategici tratați gazetărește ca niște tătici sau ca niște patroni.

Scriu însă Bugetul, Capital, rgnpress.ro, R3Media.ro, Replicaonline.ro, Realitatea.net, Ziarelive.ro, Infoactual.ro, Mytex.ro și încă vreo cîteva. Arbitri democrației și căprarii de import ai dreptății se fac că plouă. Cunoscuții căprari ai adevărului și vajnicii vidanjori de democrație și drenatori de politici, strategii și trafic informațional de la instituții și organe nu publică știrea și nu nic zic nici pîs! Necum să miaune!

La o asemenea știre, unora le îngheață pixul!