5 februarie 2023

Preşedinta a.i. a Senatului, Alina-Ştefania Gorghiu, l-a primit pe ambasadorul Regatului Spaniei în România, E.S. Jose Antonio Hernandez Perez-Solorzano

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedinta a.i. a Senatului, Alina-Ştefania Gorghiu, l-a primit miercuri, 25 ianuarie a.c., pe ambasadorul Regatului Spaniei în România, E.S. Jose Antonio Hernandez Perez-Solorzano, în vizită de prezentare.

Alina-Ştefania Gorghiu a folosit acest prilej pentru a-i adresa ambasadorului felicitări pentru numirea în calitate de ambasador al Spaniei în România şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului de şef al misiunii diplomatice spaniole la Bucureşti, subliniind importanţa diplomaţiei parlamentare drept instrument indispensabil dezvoltării cooperării bilaterale.

Preşedinta a.i. a Senatului a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat de autorităţile şi poporul spaniol comunităţii româneşti, salutând semnalele pozitive privind încheierea acordului dublei cetăţenii pentru membrii comunităţii române. Totodată, a subliniat contribuţia semnificativă pe care românii o au pe piaţa muncii din Spania.

În cadrul întrevederii au fost abordate şi teme ce ţin de legislaţie în domeniul educaţiei, dar şi despre egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi. Înaltul demnitar român a precizat că Spania a servit drept model de bune practici pentru elaborarea legislaţiei privind cotele electorale pentru reprezentarea echitabilă a femeilor şi bărbaţilor în politică.

E.S. Jose Antonio Hernandez Perez-Solorzano a subliniat priorităţile Spaniei pentru preşedinţia rotativă la Consiliul Uniunii Europene, pe care o va prelua pe 1 iulie 2023. În context, partea spaniolă a afirmat că va continua să susţină procesul de extindere al Uniunii Europene. Astfel, cele două părţi au evidenţiat importanţa acordării de sprijin parcursului european al Republicii Moldova.

Sursa foto Senat