Publicat: 6 Ianuarie, 2019 - 18:46
Share
A ignorat opiniile contrare ale judecătorilor care solicitau aplicarea de îndată a noilor dispoziții ale Legii 304/2004

Inspecția Judiciară a dispus trimiterea în judecată disciplinară a președintei ÎCCJ, Cristina Tarcea, pentru încălcarea legii 304/2004, în legătură cu modalitatea de constituire a completurilor de cinci judecători de la ÎCCJ.

Luju.ro publică documentul prin care este trimisă în judecată șefa ÎCCJ. Este vorba despre acțiunea judiciară întocmită de către inspectorii Liliana Poelnica și Adriana Andronic, de la Direcția de Inspecție Judiciară pentru Judecători, înaintată CSM la sfârșitul lunii decembrie.

Rezoluția din 17 decembrie arată că judecătoarea Cristina Tarcea este acuzată că a ignorat opiniile contrare ale judecătorilor care solicitau aplicarea de îndată a noilor dispoziții ale Legii 304/2004, modificată prin Legea 207/2018. Totodată, șefa ÎCCJ mai este acuzată că a impus variantele de urmat pentru soluționarea problemei completurilor de cinci judecători, oferind ca alternativă ca judecătorii care nu sunt de acord cu ea să atace hotărârea colegiului de conducere. În apărarea sa, Cristina Tarcea ar fi spus că nu a știut opiniile colegilor judecători, lucru contrazis de înregistrările ședințelor din colegiul de conducere.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: