7 octombrie 2022

Președintele agenției de presă Reuters, membru al consiliului de administrație al Pfizer… urmează concluziile

vaccin
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Actualul președinte și fostul CEO al agenției de presă Reuters, James C. Smith, este un investitor major și membru al consiliului de administrație al monopolului farmaceutic Pfizer. El a fost ales în consiliul de administrație în 2014 și a făcut parte din comitetele de știință și tehnologie și de conducere ale Pfizer.
Știrea ridică probleme serioase de conflict de interese, întrucât marile rețele de comunicații, precum Reuters, continuă să promoveze produsele Pfizer, să apere companiile farmaceutice împotriva criticilor și să reducă la tăcere criticii.
Smith este în prezent președintele Fundației Thomson Reuters, o organizație „caritabilă” din Londra, cunoscută pentru că oferă știri și informații miliardelor de cititori. De asemenea, a fost președinte, CEO și membru al consiliului de administrație al Reuters din 2012 până la pensionarea sa în 2020.
El face parte din organizație din 1987, când era cunoscută sub numele de Thomson Newspaper Group. A fost, de asemenea, CEO al diviziei profesionale, supraveghind activitățile juridice, fiscale și contabile, precum și proprietatea intelectuală și știința. Mai târziu, a condus operațiunile agenției de presă din SUA.
Într-o declarație oficială, CEO-ul Pfizer, Ian Read, a declarat următoarele: „Suntem încântați că Jim Smith se alătură Consiliului de Administrație al Pfizer. El aduce consiliului de administrație Pfizer experiența sa de conducere și de afaceri internaționale și operaționale și va fi un atu excelent pentru companie. Prezența lui Jim în consiliul nostru ne ajută să ne asigurăm că Pfizer continuă să beneficieze de o experiență largă și diversă.”
Numai anul trecut, Reuters a publicat peste 22.000 de articole care menționau Pfizer. Agenția a publicat doar 8.191 de articole legate de Moderna și 18.000 de Johnson & Johnson. Multe dintre articolele despre Johnson & Johnson au fost negative, spre deosebire de acoperirea Pfizer.
Smith este, de asemenea, legat de Forumul de la Davos, unde face parte din consiliul de administrație al Parteneriatului împotriva corupției. El este, de asemenea, membru al consiliilor consultative de afaceri internaționale ale forumului menționat, British American Business și Atlantic Council.
Potrivit Wall Street Journal, Smith este, de asemenea, președinte și CEO al Refinitiv Transaction Services, care are venituri de 6,25 miliarde dolari cu peste 40.000 de clienți și 400.000 de utilizatori finali în 190 de țări.
Observăm așadar, și în ceea ce privește plandemia, și în ceea ce privește fluxul international de știri, un element de legătură comun, Davis și acoliții săi. Restul concluziilor, le trage fiecare…
Foto:playtech.ro
Ciprian Pop