Publicat: 10 Mai, 2013 - 13:11
Share

Preşedintele Băncii Mondiale a vizitat, vineri, comunitatea de romi din comuna Frumuşani, la invitaţia Centrului pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială şi a Fundaţiei Roma Education Fund, unde se desfăşoară în localitate un proiect european de integrare a romilor prin educaţie.

Jim Yong Kim a vorbit cu oamenii despre măsurile care ar trebui luate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi pentru accesul la educaţie de calitate.

La eveniment a mai participat şi filantropul George Soros care împreună cu preşedintele Băncii Mondiale au discutat cu reprezentanţii comunităţii locale despre preluarea modelelor de bune practici privind mentoratul pentru elevi, programele de tip şcoală după şcoală şi bursele de sprijin.

Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială a desfăşurat până în prezent un număr de 12 proiecte pentru a veni în sprijinul romilor. Beneficiari au fost peste 2.000 de membri ai comunităţilor rome din regiunea Sud-Muntenia. O parte din proiectele CEDS au fost desfăşurate cu sprijinul Fundaţiei Soros.