Publicat: 15 Iulie, 2013 - 20:41

Şeful statului, Traian Băsescu se va face, miercuri, o vizită în Republica Moldova, la invitația omologului său de la Chișinău, Nicolae Timofti.

Traian Băsescu va fi întâmpinat de Nicolae Timofti, la Reședința de stat, începând cu ora 10.00, anunță Președinția Republicii Moldova, potrivit Unimedia.

Ulterior, cei doi șefi de stat vor purta consultări în privat și în prezența delegațiilor României și Republicii Moldova. Cei doi președinți vor susține o conferință de presă comună la ora 11.10.

Traian Băsescu mai are programate întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Corman, cu prim-ministrul Iurie Leancă și cu primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Traian Băsescu va purta discuții și cu președintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, cu președintele Partidului Democrat, Marian Lupu și cu președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

De asemenea, șeful statului va depune flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare, iar seara va avea o întâlnire cu reprezentanți ai societăţii civile și ai clerului din Republica Moldova.

Ultima vizită a lui Traian Băsescu peste Prut a avut loc în 2010, reamintește Unimedia.