Publicat: 14 Mai, 2013 - 16:22

Magistrații Curții de Apel Târgu Mureș au respins, marţi, cererea DNA de arestare preventivă a președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, astfel că acesta va fi cercetat în libertate. Csaba are însă interdicție de a părăsi localitatea de domiciliu.

Borboly Csaba, Palffy Domokos, Csiszer Botond-Benedek şi Sofalvi Laszlo, toți implicați în dosarul de corupție în centrul căruia se află președintele CJ Harghita, vor fi cercetați în libertate.

Borboly Csaba este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Târgu Mureş pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, ambele în formă continuată, luare de mită în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, două infracţiuni de instigare la uz de fals, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă, potrivit unui comunicat remis AMOS News, luni seară, de DNA.

În acelaşi dosar, sunt cercetaţi Palffy Domokos, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Harghita şi administrator de fapt al SC Stravia Group SRL din Goagiu - judeţul Harghita, şi Csiszer Botond-Benedek, director executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene din cadrul Consiliului Judeţean Harghita.

Potrivit sursei citate, Palffy Domokos este cercetat pentru conflict de interese în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată, instigare.