8 decembrie 2021

Președintele columbian a refuzat să normalizeze relațiile cu Venezuela

Distribuie pe rețelele tale sociale:
După cum a remarcat Ivan Duque, autoritățile nu vor recunoaște „dictatura rușinoasă și coruptă a afacerilor cu droguri”.

Președintele columbian, Ivan Duque, a criticat miercuri propunerea Senatului (camerei superioare) a parlamentului columbian de a normaliza relațiile republicii cu Venezuela vecină.

„Columbia nu va recunoaște dictatura rușinoasă și coruptă a afacerilor cu droguri. Columbia, la fel ca Statele Unite și alte 50 de țări, a recunoscut guvernul de rezistență democratică, care se confruntă cu violența din acest regim”, a spus șeful statului columbian, al cărui discurs a fost difuzat pe pagina sa de Twitter.

Anterior, Senatul parlamentului columbian a propus parlamentarilor venezueleni să discute despre normalizarea relațiilor dintre cele două țări. Președintele Adunării Naționale (Parlamentul) din Venezuela, Jorge Rodriguez, într-o scrisoare de răspuns adresată șefului Senatului columbian, Juan Diego Gomez Jimenez, și-a declarat disponibilitatea deplină de a începe un astfel de dialog.

Relațiile diplomatice dintre Venezuela și Columbia au fost întrerupte în februarie 2019, când Bogota l-a recunoscut pe liderul opoziției venezuelene, Juan Guaido, drept „președinte interimar”. Mai târziu, Caracasul s-a oferit de mai multe ori, fără succes, să restabilească relațiile.

Ciprian Pop