30 septembrie 2022

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a vizitat Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Zilele acestea, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, a făcut o vizită la Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni, unde s-a întâlnit cu o parte din cadrele medicale şi a vizitat secţiile spitalului care au fost modernizate şi dotate cu aparatură modernă. Cu o capacitate de 96 de paturi pentru spitalizare continuă şi 8 paturi pentru spitalizarea de zi, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni oferă servicii medicale de înaltă calitate.

În ultimii ani, spitalul a beneficiat de fonduri substanţiale de la Consiliul Judeţean Argeş, fonduri naţionale, dar a accesat şi fonduri europene. În perioada pandemiei, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni a fost şi spital COVID. De altfel, şi astăzi, aici, sunt trataţi pacienţi COVID cu forme uşoare şi medii.

„Consiliul Judeţean Argeş a alocat sume impresionante de bani pentru modernizarea, extinderea şi dotarea celor 9 spitale pe care le avem în administrare. Pe lângă investiţiile realizate exclusiv de la bugetul judeţului, asigurăm şi cofinanţarea proiectelor europene, care nu sunt puţine. Şi pentru spitalul de la Leordeni, Consiliului Judeţean Argeş a alocat fonduri care au vizat atât infrastructura cât şi dotarea cu aparatură şi echipamente medicale. Am spus mereu că, pentru noi, infrastructura sanitară reprezintă o prioritate” – Ion Mînzînă, preşedinte Consiliul Judeţean Argeş.

„Investiţiile făcute la Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni, în ultimii ani, sunt foarte mari. Mulţumim pentru susţinere şi sprijin Consiliului Judeţean Argeş. Pe lângă faptul că am reuşit să achiziţionăm foarte multă aparatură medicală de înaltă performanţă, au fost îmbunătăţite şi condiţiile de cazare ale pacienţilor. Ca urmare a achiziţiilor făcute de Consiliul Judeţean Argeş a fost extinsă lista serviciilor medicale oferite populaţiei, servicii ce acoperă un număr tot mai mare de afecţiuni care pot fi tratate aici. S-au diversificat şi analizele de laborator cu noi determinări bio chimice, dar şi ecografii efectuate cu ajutorul unui ecograf de ultimă generaţie şi de înaltă performanţă” – Marian Clipici, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni.

Vizita preşedintelui Ion Mînzînă a fost legată şi de faptul că la sfârşitul acestei luni, spitalul va fi dotat cu un aparat nou de radiologie digital, de ultimă generaţie, obţinut prin fonduri europene. Preşedintele a dorit să vadă care este stadiul lucrărilor de infrastructură a spaţiului unde va fi montat aparatul.

Laboratorul de Analize Medicale funcţionează ca departament separat în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni. Este situat în pavilionul II şi are în structură 6 compartimente: hematologie, biochimie, imunologie, parazitologie, bacteriologie generală şi bacteriologie BK. Deserveşte secţiile spitalului, dar tot aici se efectuează şi analizele medicale solicitate în serviciul de ambulatoriu al spitalului, laboratorul având încheiat contract de prestări servicii cu CAS Argeş. Tot în regim ambulator, la cerere, pot fi efectuate analizele medicale din oferta de servicii a laboratorului, cu suportarea cheltuielilor aferente. Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni este dotat cu analizoare automate de capacitate medie şi mare, fiind încadrat cu personal de specialitate, de înaltă calificare profesională.

La finele anului trecut a fost finalizat şi proiectul „Construcţie clădire birouri administrative P+1”, proiect finanţat în totalitate de către Consiliul Judeţean Argeş.

Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni, unitate sanitară aflată în coordonarea Consiliului Judeţean Argeş, a fost dotat şi cu staţie de oxigen. Noua staţie are 65 de prize pentru distribuţia oxigenului medical şi deserveşte saloanele de la parter şi etajul 1. Finanţarea a fost asigurată din fondurile Consiliului Judeţean Argeş, valoarea investiţiei fiind de 300.000 lei.

În plus, tot din fonduri alocate de la bugetul Consiliului Judeţean, au fost înlocuite instalaţiile electrice interioare, au fost montate sisteme de detectare şi alarmare nivel crescut de oxigen, şi a fost înlocuită instalaţia de distribuţie a oxigenului medical. Toate aceste investiţii s-au ridicat la aproximativ 800.000 de lei.

Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni a depus documentaţia aferentă finanţării unui computer tomograf şi a unui container pentru computerul tomograf, prin „Programul de Investitii pentru anul 2021” al Ministerului Sănătăţii. Documentaţia a fost aprobată, iar acum sunt aşteptate fondurile necesare pentru achiziţionarea computerului tomograf.

Spitalul PNF Leordeni, spital de monospecialitate (pneumoftiziologie), tratează pacienţii cu tuberculoză pulmonară, afecţiuni pulmonare netuberculoase (BPOC, astm bronşic, insuficienţe respiratorii, pneumopatii, etc.) şi forme uşoare şi medii ale infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, din tot judeţul Argeş şi din zonele limitrofe. Comunicat de presă – Consiliul Judeţean Argeş

Sursa foto institutii medicale