1 iulie 2022

Preşedintele Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie vizitează România şi Ucraina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedintele Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC), dl Francesco Rocca, va face o vizită oficială în România şi Ucraina pentru încurajarea voluntarilor şi a personalului angajat al Societăţilor Naţionale de Cruce Roşie din România şi Ucraina. Totodată, preşedintele IFRC va analiza activităţile implementate în teren ca răspuns la urgenţa umanitară provocată de conflictul din ţara vecină.

Preşedintele Francesco Rocca se va afla la Suceava în data de 19 martie, când va vizita cortul Crucii Roşii Române de la graniţă. El va călători apoi în Ucraina pe 20 martie pentru a vizita sediul Crucii Roşii Ucrainene din Vinnytsia, iar pe 21 martie, centrul logistic al Crucii Roşii din Cernăuţi.

Domnul Rocca se va întoarce luni după-amiază la Suceava pentru o conferinţă de presă, susţinută împreună cu directorul general al Crucii Roşii Române, dl. Ioan Silviu Lefter.

În data de 22 martie, la Bucureşti, dl. preşedinte Francesco Rocca şi dl. director general Ioan Silviu Lefter se vor întâlni cu dl. Prim ministru, Nicolae Ciucă la Guvernul României, în intervalul orar 09:00 – 10:00. Programul se va încheia cu vizita dlui Rocca şi a dl. Lefter la Palatul Elisabeta unde se vor întâlni cu Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, preşedintele Crucii Roşii Române.

Detalii conferinta de presă
Data: 21 martie, ora 18.00 PM
Locaţie: Punctul de frontieră Siret la cortul Crucii Roşii Române

* * *
Despre IFRC
Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC) este cea mai mare reţea umanitară din lume, care cuprinde 192 de Societăţi Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie care lucrează pentru a salva vieţi şi a promova demnitatea în întreaga lume.