Publicat: 12 Iulie, 2018 - 15:15

Preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a fost încătușat, în plină stradă, după ce a vrut să sesizeze o amenințare și o tentativă de distrugere a mașinii sale. Hagiu a cerut ajutorul polițiștilor după ce o femeie de etnie romă a încercat să îi vandalizeze mașina, care ar fi blocat accesul a două taxiuri. Bărbatul a sunat la poliție pentru a cere ajutor, însă s-a trezit în cătușe.

"Polițiștii l-au luat la întrebări și i-au cerut să se legitimeze. Le-a spus să vină la el în casă sau să se le prezinte actele. Polițiștii i-au spus că îl duc la secție. Hagiu s-a îndreptat către autospeciala de poliție și a pus mâna pe mâner. Atunci, agenții l-au încătușat pe motiv că nu are voie să atingă mașina. A fost dus la Secția 19. El spune că a fost ținta bătăii de joc a celor doi tineri agenți care i-au umblat în telefon, fără permisiunea lui și, la final, l-au scos din sediu, fără nicio explicație. A sunat avocata și a depus o plângere".

Poliția Capitalei precizează că a fost vorba despre o sesizare făcută la 112 iar o femeie susținea că a fost înjurată. Pe motiv că ar fi fost recalcitrant, Hagiu a fost amendat cu 300 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Tag-uri Nume: