25 iunie 2022

Președintele Georgiei a făcut apel la Zelensky cu o cerere de întoarcere a ambasadorului Ucrainei la Tbilisi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Salome Zurabishvili și-a exprimat dorința de a „întări uniunea dintre cele două popoare în aceste vremuri dificile”

Președintele Georgiei, Salome Zurabishvili, în timpul discursului său anual în fața Parlamentului privind starea uniunii, i-a cerut luni omologul său ucrainean, Volodymyr Zelensky, să-l retrimita la post pe ambasadorul ucrainean la Tbilisi pentru a consolida alianța dintre cele două țări.

„Astăzi, de la această tribună, mă adresez colegului și prietenului meu, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, și îi cer să isi retrimita ambasadorul pentru a consolida în mod fundamental alianța dintre popoarele noastre în aceste vremuri dificile”, a spus Zurabishvili.

Zelensky a declarat la 1 martie că îl rechema pe ambasadorul ucrainiean din Georgia „pentru obstrucţionarea voluntarilor” care doresc să ajute Ucraina şi „poziţie imorală” în legătură cu sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse. Cu o zi mai devreme, un grup de voluntari georgieni au spus că urmează să meargă în Ucraina și să lupte în rândurile armatei ucrainene, dar guvernul georgian nu permite ca un avion ucrainean să aterizeze la Tbilisi pentru a-i ridica. Prim-ministrul georgian Irakli Garibashvili a declarat pe 25 februarie că republica nu se va alătura sancțiunilor impuse de țările occidentale împotriva Rusiei.

A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto: https://www.aa.com.tr/