Publicat: 6 Februarie, 2020 - 12:05
Share

Update: Propuneri pentru funcţia de premier: PNL – Ludovic Orban, PSD şi Pro România – Remus Pricopie, USR – Dacian Cioloş

Update: "Am luat şi eu act din presă de auto-propunerea domnului Orban din nou de a fi primul ministru al României, după ce a existat în Parlament cel mai mare scor la o moţiune de cenzură post-decembristă. (...) Nu ştiu nici cât de legală este tot propunerea domnului Orban de a fi desemnat prim-ministru. Vom vedea. Nu sunt specialist în Constituţie, dar cu certitudine vom cere lămuriri până se va ajunge la un vot în Parlament. (...) Domnul Orban dovedeşte că în continuare nu iese din logica abuzului de putere şi, mai nou, din logica ordonanţelor date noaptea, fără avize, şi a încălcării Constituţiei şi de a crea un conflict constituţional juridic între Guvern şi Parlament. Domnul Orban ar trebui să respecte Parlamentul şi legile ţării şi mai ales Constituţia", a declarat preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni. 

Update: "În urma votului de ieri din Parlament, după ce moţiunea de cenzură a trecut cu 269 de voturi şi Guvernul Orban a fost demis, am fost invitaţi azi de preşedintele României, constituţional, să luăm parte la consultări. Am venit cu aceeaşi propunere pe care o cunoaşteţi deja, în persoana domnului Remus Pricopie - prim-ministru. În acest moment decizia aparţine preşedintelui României, pentru ce durată - mai scurtă sau mai lungă - se va desfăşura această criză guvernamentală şi politică", a declarat preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

 

Update: Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri că îl va propune pentru funcţia de premier pe Remus Pricopie, susţinut şi de Pro România.
Delegaţia PSD este formată din: Marcel Ciolacu, Mihai Weber, Claudiu Manda, Paul Stănescu şi Titus Corlăţean.

Preşedintele Klaus Iohannis a început, joi, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia PNL în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Conducerea PNL îl propune pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituţia României, şeful statului a invitat preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Consultările vor avea loc după următorul program:
* Ora 12,00 - Partidul Naţional Liberal (PNL);
* Ora 12,45 - Partidul Social Democrat (PSD);
* Ora 13,30 - Uniunea Salvaţi România (USR);
* Ora 14,15 - Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
* Ora 15,00 - Partidul Mişcarea Populară (PMP);
* Ora 15,45 - Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE);
* Ora 16,30 - Grupul parlamentar Pro Europa;
* Ora 17,15 - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.
 

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 16384 bytes) in /home/amosnew/public_html/modules/system/image.gd.inc on line 256

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 16384 bytes) in /home/amosnew/public_html/includes/database/database.inc on line 2227

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: