14 august 2022

Preşedintele Klaus Iohannis a început consultările cu partidele

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Update: Preşedintele Klaus Iohannis discută, luni, la Palatul Cotroceni cu delegaţia PSD formată din preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu, secretarul general, Paul Stănescu, şi trei reprezentanţi ai administraţiei locale.

Update: „Aş vrea să vă anunţ că mergem la Cotroceni din respect pentru instituţia prezidenţială, fiind cea mai importată instituţie a statului român, nu din respect pentru cei care au creat această criză politică. O să merg însoţit de secretarul general al partidului, Paul Stănescu, dar şi de trei tineri din administraţiile locale, să vadă şi domnul preşedinte că nu sunt frustraţi că sunt de la PSD, sunt frustraţi de ce păţesc românii în administraţiile lor şi vor fi mari probleme cu şcolile şi cu spitalele pe care le au în subordine, în perioada următoare. Mergem şi cu planul PSD de combatere a crizei sanitare de acum 8 luni, care este actual şi acum. Şi o să mergem şi cu cele 10 propuneri pe termen scurt pe care le are PSD, astfel încât, capitalul românesc şi populaţia să depăşească aceste luni, această iarnă”, a declarat preşedintele Partidul Social Democrat, Marcel Ciolacu, la sediul central al PSD.

 

Update: USR îl propune pe Dacian Cioloş premier

USR participă la consultările de la Cotroceni având ca propunere de premier pe preşedintele partidului, Dacian Cioloş, a hotărât, luni, Biroul Naţional al formaţiunii.

Update: PSD ar putea reveni la guvernare dacă are o majoritate parlamentară, a declarat, luni, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a început, luni, la Palatul Cotroceni, consultările cu partidele şi formaţiunile parlamentare pentru desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Preşedintele îi are alături pe consilierii prezidenţiali Mihaela Ciochină şi Daniela Bârsan.

Delegagaţia PNL este prima compusă din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi prim-vicepreşedinţii Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu.

După consultările cu PNL, preşedintele va primi delegaţiile PSD, USR, AUR, UDMR şi minorităţile naţionale reprezentate în Parlament.