27 octombrie 2021

Președintele mexican, Obrador: ”„nu mai este momentul” în care agențiile străine de informații să aibă voie să intervină în Mexic fără avertisment și fără să ceară permisiunea”

Presedinte MEXIC
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Președintele López Obrador a asigurat că „nu mai este momentul” în care agențiile străine au voie să intervină în Mexic fără avertisment și fără să ceară permisiunea.

Președintele Andrés Manuel López Obrador a asigurat că prezența în Mexic a directorului adjunct al CIA, David S. Cohen, a fost o „vizită de rutină” și a adăugat în acest sens, pe tru a răspunde speculațiilor din presa locală, că „guvernul mexican nu a făcut și nu face nimic de ascuns”.

Într-o conferință de presă, șeful Statului mexican a spus că se menține o relație bună cu alte guverne și cu agențiile de informații precum cele din țările  Organizației Statelor Americane, precum și cu cele americane, CIA, FBI și DEA.

El a asigurat că „nu mai este momentul” în care agențiile străine au voie să intervină în Mexic fără avertisment și fără a cere permisiunea”.

„A fost o vizită de rutină, clarific că nu a fost directorul (William J. Burns), ci directorul adjunct al CIA, au fost foarte respectuoși și am decis să ascultăm pe toată lumea și să deschidem ușile tuturor guvernelor, diplomația internațională, către toate agențiile de informații cu care vrem sa colaborăm , în cazul special ale Statelor Unite, către FBI, către CIA, către DEA.

„Nu avem nimic de ascuns, o regulă de aur a democrației este transparența, doar că există reguli, amintiți-vă că reforma legii în acest domeniu s-a încheiat și nu mai este momentul când agențiile de informații străine  au intervenit pe teritoriul nostru chiar fără a cere permisiunea, fără avertisment, asta nu mai este permis ”, a avertizat el.

Săptămâna trecută, guvernul federal de la Ciudad de Mexico  a raportat vizită a lui David S. Cohen, director adjunct al CIA pentru a coordona detaliile călătoriei din 8 iunie, în Mexic, a Kamalei Harris, Vicepreședinte al SUA, însă au existat informații contradictorii, iar presa locală încă mai speculează pe această temă.

 

FOTO: Profimedia

Ciprian Pop