28 septembrie 2021

Președintele Mexicului refuză vaccinarea copiilor

Presedinte Mexic
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, refuză să cumpere vaccinuri împotriva coronavirusului pentru copii și anunță că guvernul său nu va ceda presiunilor marilor companii farmaceutice.

„Mexicul nu va fi ținut ostatic de companiile farmaceutice, care sunt interesate doar să facă afaceri și să sperie copiii cu ideea că este necesar să-i vaccinăm împotriva coronavirusului”, a spus el.

El a criticat, de asemenea, planurile companiilor farmaceutice de a introduce o a treia sau chiar a patra doză de rapel, spunând că aceste injecții ar putea fi inutile.

Președintele mexican a spus că companiile farmaceutice se concentrează mai mult pe obținerea de profituri decât pe nevoile de sănătate, de aici si vânzările record cu vaccinurile împotriva coronavirusului.

Pfizer, de exemplu, a anunțat profituri record și recent și-a ridicat estimările privind vânzările de vaccinuri pentru întregul an la 45 de miliarde de dolari.

În prezent, cei sub 18 ani nu sunt incluși în campania de vaccinare mexicană. Guvernul de la Ciudad de Mexico continuă să aștepte informații venite de la comunitatea științifică pentru a demonstra beneficiile vaccinării copiilor, a spus López Obrador. Până când nu vor fi prezentate dovezi concludente, Mexicul va refuza să cumpere vaccinuri pentru copii, a adăugat președintele.

Pe același subiect, subsecretarul sănătății, Hugo López-Gatell, a spus că „nu există dovezi științifice” că vaccinul este „esențial” pentru copii, având în vedere rata ridicată de inoculare în rândul populației adulte.

Secretariatul de Sănătate (ministerul sănătății) al țării latino-americane a dezvăluit recent că 48 la sută dintre mexicani au primit cel puțin o doză de vaccin.

Președintele mexican critică obiectiv si fundamentat  Big Pharma, atât de direct și de puternic, așa cum s-a întâmplat deja cu unii lideri politici africani.
Ciprian Pop