7 octombrie 2022

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a decedat

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Update: Klaus Iohannis: Sunt profund întristat de moartea bruscă a lui David Sassoli

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe la moartea preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli, subliniind că acesta a fost un prieten al României.

„Sunt profund întristat de moartea bruscă a lui David Sassoli, preşedintele Parlamentului European. A fost un prieten al României şi un lider care a luptat pentru valorile şi principiile europene. Moştenirea sa europeană va dăinui. Gândurile mele se îndreaptă spre familia lui”, a scris preşedintele Iohannis, marţi, pe Twitter.

Stirea iniţială

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, în vârstă de 65 de ani, a decedat în această dimineață, într-un spital din oraşul italian Aviano, unde se afla internat.

Luni, Parlamentul European a confirmat că David Sassoli a fost internat pe 26 decembrie „din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar”.

Purtătorul său de cuvânt a anunţat pe Twitter că locul şi data la care vor avea loc funeraliile vor fi comunicate în următoarele ore.

În conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului European, primul vicepreşedinte trebuie să exercite funcţia de preşedinte până la alegerea unui succesor. În acest caz, prim-vicepreşedintele este Roberta Metsola din partea Partidului Popular European (PPE) din Malta.