Publicat: 18 Iunie, 2015 - 16:46
Share

Nicoară a provocat un accident de circulație în noiembrie 2014, ulterior fiind suspus de oamenii legi analizelor medicale unde s-a constatat o concentrație de 1,4 g/l de alcool în sânge. 

”Ca urmare a solicitării pe care ne-aţi adresat-o, prin e-mail, înregistrată la Biroul de informare şi relaţii publice, la data de 15 iunie 2015, sub numărul de mai sus, vă comunicăm faptul că faţă de persoana la care faceţi referire(n.r. Marius Petre Nicoară, senator PNL) s-a dispus efectuarea în continuare urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, arată reprezentanții PICJ într-un răspuns la solicitarea ziarului Gazeta de Cluj.

Senatorul liberal Marius Nicoară a explicat că el va contesta felul în care procurorii au obținut concentrația respectivă și că din punctul său de vedere nu ea fost stabilită corect concentrația alcoolică.

”Pe mine nu m-au anunțat așa ceva(n.r. că s-a început urmărirea penală împotriva sa). Am fost la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar nu le-a ieșit expertiza așa. S-a făcut o chestiune in rem pentru că concentrația nu este bine stabilită. V-aș ruga să fiți obiectivi pentru că nu se va întâmpla nimic pentru că nu e stabilită bine concentrația. Ei au făcut acolo o greșeală și nu vreau să comentez în presă. Realmente o să vedeți că eu am dreptate și după aia o să vedeți că…Nu am niciun document încă. Ei m-au chemat să dau o declarație. Eu le-am spus că nu dau nicio declarație până nu se refac toate analizele respective ca să se dovedească că nu este concentrația aia. M-au chemat în calitate numai de suspect. Nu au, învinuit nu pot să mă facă. Tocmai că nu mi-au spus că s-a început urmărirea penală. M-aș bucura să scrieți cu obiectivitate ca să nu fie cu reavoință că eu asta am contestat că modul în care ei au făcut nu este bun. De mult am fost la PICJ și mă tot ține încurcat acolo. Am fost de vreo două-trei luni”, a explicat Nicoara.