Publicat: 12 Decembrie, 2012 - 20:35
Share


Președintele PNL Gorj, Dian Popescu, ales senator în 9 Decembrie, a fost trimis în judecată, Miercuri, pentru abuz în serviciu și uz de fals, într-un dosar privind contracte derulate de Primăria Peştişani.

 Alături de liberal, au fost deferite justiției și alte persoane, între care primarul din Peştişani, Florin Pavel, şi secretarul general adjunct în Ministerul Economiei, Dumitru Pârvulescu.

 Conform rechizitoriului întocmit de Parchetul Tribunalului Gorj, Dian Dumitru Popescu şi fratele său, Gabriel Titus Popescu, în calitate de administratori la Maserati SRL Ţicleni, au încasat, în mod necuvenit, de la Primăria Peştişani 154.000 de lei pentru lucrări de proiectare şi execuţie, care nu au fost însă realizate.

Cei doi au fost trimişi, fiind acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dar şi de uz de fals întrucât, la un control, au prezentat Curţii de Conturi documente care nu corespundeau realităţii.

 Dian Popescu mai este acuzat de dare de mită, întrucât i-ar fi oferit, în anul 2008, primarului comunei Peştişani, Florin Pavel, membru al PNL Gorj, 7.000 de lei, banii fiind folosiţi atunci, susţin anchetatorii, în campania electorală.