28 mai 2022

Preşedintele Senatului, Florin Vasile Cîţu, a primit-o pe E.S. Marjut Akola, ambasadorului Republicii Finlanda în România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedintele Senatului, Florin Vasile Cîţu, a primit-o, marţi, 10 mai a.c., pe E.S. Marjut Akola, ambasadorului Republicii Finlanda în România.

În cadrul dialogului au fost abordate teme ce ţin de cooperarea bilaterală româno-finlandeză, în plan politic, de securitate, economic şi energetic.

Preşedintele Senatului a apreciat dinamica diplomaţiei parlamentare, pentru creşterea nivelului de cooperare politică între cele două ţări membre UE. Domnia sa a subliniat sprijinul Parlamentului României pentru toate acele proiectele, în plan bilateral şi al securităţii, care pot contribui la creşterea climatului de pace şi stabilitate în Europa şi pentru asigurarea independenţei energetice al ţărilor UE.

Preşedintele Senatului a evidenţiat dorinţa ţării noastre de a implementa proiecte europene în domenii precum digitalizarea şi energia verde, în condiţiile menţinerii unei creşteri economice sustenabile, acestea fiind cu atât mai necesare în contextul sancţiunilor adoptate împotriva Rusiei.

Sursa foto: Senat