22 septembrie 2021

Președintele Vucic: Serbia nu va adera la UE până când problema Kosovo nu va fi soluționată

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Serbia știe că nu va adera la UE până când problema Kosovo nu va fi soluționată, Belgradul este în favoarea găsirii unei soluții de compromis în dialog, a declarat Președintele sârb, Aleksandar Vucic, în timpul vizitei cancelarului german Angela Merkel la Belgrad.
Merkel a sosit luni într-o vizită de lucru în Serbia. După o întâlnire solemnă la aeroport, Vucic l-a primit pe cancelarul german la complexul guvernamental „Camera Serbiei”. Acolo au avut o conversație în spatele ușilor închise și au făcut declarații presei.
„Suntem întotdeauna gata să vorbim despre toate soluțiile de compromis, înainte de a deveni mai deschiși, de a asigura fluxul de bunuri, servicii și capital și de a ne apropia … în acest sens și știm cât de dificil și problematic este”, – a spus Vucic.

Reprezentantul oficial adjunct al Cabinetului de Miniștrii al Republicii Federale Germania, Martina Fitz, a informat anterior că Merkel va vizita Serbia și Albania în perioada 13-14 septembrie, unde se va întâlni atât cu liderii celor două țări, cât și cu liderii Bosniei și Herțegovinei , Muntenegrului, Macedoniei de Nord și ai autoproclamatei republici Kosovo.
Redactor Ciprian Pop