22 ianuarie 2022

Presupuse fraude financiare – percheziții ale procurorilor la Opera din Iași

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministerul Culturii transmite: Referitor la perchezițiile care au avut loc, astăzi, la Opera Națională din Iași, vă informăm că Ministerul Culturii va pune la dispoziția DIICOT, la solicitarea acesteia, toate documentele necesare, va coopera cu instituțiile de control ale statului și va răspunde oricăror solicitări legale, necesare pentru bunul mers al anchetei.

Directoarea Operei ieşene, Beatrice Rancea, a fost ridicată ieri de la sediul instituţiei şi dusă la audieri de procurorii DIICOT. Comunicatul Parchetului conţine acuzaţii extrem de grave la adresa lui Rancea.

“Mandatul de percheziţie domiciliară a fost emis în scopul descoperirii şi strângerii probelor cu privire la infracţiunile investigate în cauză, şi anume constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare”, au declarat reprezentanţii DIICOT.

Tot ieri la Bucureşti, procurorii DIICOT au descins la firma creatoarei de modă Doina Levintza pentru a ridica documente care fac legătura cu cele două instituţii culturale menţionate. Firma Doinei Levintza a asigurat, teoretic cel puţin, costumele pentru Galele Operei Române din 2018 şi 2019 şi spectacolul Cenuşăreasa.

De precizat este şi faptul că, anul trecut, Corpul de Control al Ministrului Culturii, Bogdan Ghiorghiu, a efectuat două verificări. Cel puţin în urma uneia au fost descoperite 140 de nereguli. – relateaza Ziarul de Iași.