Publicat: 2 Ianuarie, 2013 - 12:12
Share

Valoarea de cumpărare a apartamentelor vechi, de la începutul anului 2012 până în present, a scăzut în medie cu 3%, iar variaţiile pentru fiecare zonă a Capitalei sunt foarte mici. Datele reies dintr-un studiu realizat de IMOPEDIA.ro.

Ce tip de locuinţă au căutat bucureştenii în anul 2012?

• Garsoniere – 12%
• Apartamente cu două camere –  38%
• Apartamente cu trei camere – 42%
• Locuinţe cu patru sau mai multe camere – 8%

“În ceea ce priveşte preferinţele bucureştenilor în funcţie de zonă, cele mai căutate cartiere din partea de nord a Capitalei au fost Băneasa, Bucureştii Noi şi Aviaţiei. Pentru partea de sud au fost preferate zonele Berceni - Popeşti Leordeni, Brâncoveanu, Olteniţei, în timp ce pentru estul Bucureştiului, datele noastre arată o preferinţă pentru Titan, Pantelimon şi Colentina. Cei care au dorit să cumpere în partea de vest a oraşului au ales, cu precădere, cartierele Militari, Drumul Taberei şi Crângaşi. Pentru apartamentele situate Central şi Ultracentral în top se află Unirii, Dorobanţi şi Universitate” declară Răzvan Muntean, General Manager, IMOPEDIA.

Pentru anul 2012, cei mai mulţi dintre utilizatorii IMOPEDIA.ro au ales locuinţe cu suprafaţa cuprinsă între 30-60 mp (39%), urmaţi de cei care au urmărit anunţurile pentru apartamentele de 60-80 mp (37%). Numai 21% dintre cei aflaţi în căutarea unei proprietăţi la bloc au avut în vedere cumpărarea unui apartament de peste 80 mp, iar la limita inferioară a căutarilor s-au situate garsonierele cu mai puţin de 30 mp (3%).


Profilul cumpărătorului din 2012

În cursul anului 2012, bucureştenii s-au orientat, în general, spre locuinţele cu un preţ mediu de 60.000 euro (63%). 27% dintre ei au ales proprietăţi care costau între 60.000 şi 100.000 euro şi doar 10% au căutat apartamente şi vile cu un preţ mai mare de 100.000 euro.

În privinţa vârstei imobilului, 70% dintre utilizatorii portalului imobiliar IMOPEDIA.ro au ales în cursul anului 2012, apartamentele situate în blocuri vechi.


IMOPEDIA este un centru de informare şi de ofertare imobiliară, dedicat atât agenţiilor
imobiliare, cât şi tuturor persoanelor interesate de domeniul imobiliar. În calitatea sa de principal furnizor de informaţii pe piaţa românească de real estate, IMOPEDIA a dezvoltat o familie de site-uri şi secţiuni, care acoperă toate nevoile de informare ale clienţilor: IMOPEDIA.ro găzduieşte secţiunea de oferte imobiliare actualizată constant direct de la sediul agenţiilor imobiliare, secţiunea MEDIA.IMOPEDIA.RO, cu cele mai importante ştiri, comunicate, evenimente şi analize imobiliare la zi, BLOG.IMOPEDIA.ro este cel mai interactiv blog imobiliar, iar GHID.IMOPEDIA.ro este un detaliat şi amplu ghid imobiliar. În cadrul portalului se află o secţiune dedicată locuinţelor noi, poate fi accesată la adresa imopedia.ro/locuinte-noi.