Publicat: 1 Martie, 2012 - 12:34
Share

Preţurile legumelor timpurii din sere s-ar putea dubla în această perioadă din cauza pierderilor înregistrate de producători, a declarat, Joi, directorul general al serelor Leoser, Cristian Rusu.

'În urma pierderilor noastre vor suferi consumatorii pentru că avem deja, în prezent, o întârziere de o lună în ceea ce priveşte apariţia pe piaţă a producţiilor de legume din sere şi aşa deficitară. Cred că scumpirea legumelor va fi de 100% începând de acum. Noi vom avea în continuare o concurenţă neloială pentru că importatorii vor aduce produse din afară şi vor alinia şi preţurile în funcţie de pierderile suferite de producătorii români', a declarat directorul general al serelor Leoser. Condițiile meteo nefavorabile au distrus mare parte din producția legumelor din această perioadă.

Astfel, roşiile vor pleca din sere la preţul de şase lei iar castraveţii la preţul de opt lei.

 'Pierderile suferite de partea de producţie vor fi evaluate în perioada următoare iar partea afectată se va vedea în costurile de înfiinţare a producţiilor pe moment şi de ce vom fi forţaţi să înfiinţăm de acum încolo pentru că timpul biologic al plantelor trece', a spus directorul tehnic al serelor Leoser, Robert Petrescu.