12 august 2022

Prevenirea riscurilor de înec

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Anual, în sezonul cald, un număr considerabil de persoane, de cele mai multe ori copii îşi pierd viaţa pentru că se aventurează la scăldat în locuri deosebit de periculoase. Astfel, este important ca cetăţenii să conştientizeze riscul pe care şi-l asumă dacă se scaldă în locuri neamenajate corespunzător.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente cu consecinţe tragice pe timpul desfăşurării acestor activităţi recreative, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa recomandă:
* scăldatul să se facă doar în locurile special amenajate în acest sens;
* nu vă scăldaţi în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
* nu intraţi în apă după expunere îndelungată la soare ori după ce aţi consumat alcool;
* se vor respecta întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement şi se va folosi întotdeauna echipamentul de protecţie furnizat de acesta;
* le recomandam părinţilor să-şi supravegheze atent copii şi să nu-i lase niciodată singuri în apa;

Foarte important! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă,, Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa solicită cetăţenilor anunţarea tuturor situaţiilor care pot pune în pericol viaţa, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Sursa foto Pixabay