Publicat: 15 Mai, 2019 - 13:09
Share

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au derulat o noua ediţie a campaniei “Preventie si Educatie pentru Sanatate“, luni, la scoala generala din satul Darvari, judeţul Prahova. Elevii au fost grupati in functie de varsta si le-au fost prezentate teme cu impact pentru sanatatea lor: noţiuni de nutriţie şi igienă corporală, postura corectă, periajul corect al danturii, precum şi tehnici de recunoaştere şi gestionare a comportamentului cunoscut sub denumirea „bullying”. De asemenea, in vederea responsabilizarii si constientizarii importantei cunoasterii notiunilor de prim-ajutor, elevilor din ciclul gimnazial le-au fost prezentate si exemplificate acest tip de informatii.

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a punctat: ”Deprinderile sanatoase se formeaza de la varste mici. Ce facem noi este sa oferim copiilor o baza solida pentru un viitor sanatos. Astfel ca, pe unde mergem, elevii primesc din partea echipei noastre medicale sfaturi esentiale pentru o viata sanatoasa. De asemenea. la sfarsitul prezentarii de luni, un grup de elevi imbracati in costume populare a sustinut un scurt program artistic, astfel ca noi am plecat de acolo incantati si bucurosi”.

Ancuta Bumbanac, Director la Scoala Gimnaziala Darvari, a spus: „Ne bucuram ca am putut aduce in scoala noastra aceasta echipa de oameni minunati care au putut sa le arate copiilor notiuni de igiena pe care nu le cunosteau. Atunci cand vorbim de acest termen ne referim in primul rand la o igiena corporala, la o igiena dentara, la igiena mintii si a hranei.”

”Activitatea de astazi mi s-a parut foarte interesanta si trebuie, pentru binele nostru personal, sa tinem minte si sa aplicam aceste lucruri. Am invatat cum trebuie sa ne spalam pe dinti corect, cum sa avem grija de corpul nostru cat mai bine”, a spus o eleva.

”Ne-au spus niste lucruri care ne vor ajuta pe viitor. Mi-a placut foarte mult partea de psihologie pentru ca eu vreau sa fac si Facultatea de Psihologie si mi s-a parut foarte interesant programul”, a adaugat un elev.
”Mi s-a parut foarte interesant, am invatat lucruri importante despre igiena, alimentatie si despre acordarea primului ajutor”, a mentionat un alt copilas.

Preotul Paroh Daniel Cimpoieru, de la Parohia Darvari, Judetul Prahova, a concluzionat: „Este o zi deosebit de importanta pentru Scoala Gimnaziala Darvari, o scoala unde invata circa 190 de copii din 4 sate si este foarte importanta caldura cu care voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au venit in mijlocul nostru pentru a le spune lucruri interesante despre sanatate si despre cum sa se comporte ei in societate. Le multumim voluntarilor pentru faptul ca au fost astazi in mijlocul nostru si ii multumim si doamnei director cu care avem o colaborare frumoasa si benefica pentru satul nostru. Anul acesta este anul omagial al satului romanesc si, de aceea, am considerat ca este de maxima importanta venirea voluntarilor in mijlocul copiilor.”

Toti copiii prezenti la activitate au primit daruri din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Pana in prezent, campania “Preventie si Educatie pentru Sanatate“ are peste 13000 de beneficiari din 13 judete si din Bucuresti. Urmatoarea actiune a campaniei se va desfaura in Republica Moldova.

Toate actiunile voluntarilor au fost organizate cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului CMN.