Publicat: 14 Mai, 2015 - 17:46
Share

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) va fi prezentat în cadrul celei de-a XXVIII-a ediții a  Salonului Internaţional de Carte de la Torino, desfășurat în perioada 14-18 mai 2015.

Vineri, 15 mai 2015, începând cu ora 11:00, la Standul României (Pavilionul 3, R10-S05), va avea loc evenimentul de prezentare a FILIT, moderat de traducătorul Bruno Mazzoni. Vor interveni Dan Lungu (directorul Muzeului Literaturii Române Iași și managerul FILIT), alături de Roberto Merlo, Anita Natascia Bernacchia, Mauro Barindi care vor dezbate și pe tema traducerilor din limba română în limba italiană.

Evenimentul se desfășoară la invitația și cu susținerea Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistă de la Veneția.
Anul acesta, la Salonul Internaţional de Carte de la Torino sunt prezente peste 50 de state, iar ţara invitată de onoare este Germania. România participă pentru al şaptelea an consecutiv cu un stand şi cu prezentări de cărţi, precum și evenimente care au scopul de a promova relaţiile bilaterale în domeniul literaturii, al traducerilor şi al politicilor editoriale.

Din toamna anului trecut, prin Muzeul Literaturii Române Iași, FILIT și Editura Muzeelor Literare au intrat în circuitul internațional al festivalurilor și târgurilor de carte (Viena, Bologna, Ierusalim, Londra, Budapesta, Istanbul), unde au avut loc deja prezentări ale festivalului și a căror rezultat benefic a fost extinderea rețelei de colaboratori.
Anul acesta, FILIT se va desfășura în perioada 30 septembrie – 4 octombrie și va reuni peste 300 de reprezentanți ai scenei literare mondiale.