5 octombrie 2022

Prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare a ambasadorului agreat al Republicii Democrate şi Populare a Algeriei, Menad Habbak

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice Cornel Feruţă l-a primit miercuri, 15 decembrie 2021, pe ambasadorul agreat al Republicii Democrate şi Populare a Algeriei, Menad Habbak, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Întrevederea a reprezentat un bun prilej pentru analizarea perspectivelor de dezvoltare a relaţiilor dintre România şi Algeria, atât în plan politico-diplomatic, cât şi în planul cooperării economice şi sectoriale.

În contextul aniversării, la 14 aprilie 2022, a 60 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două state, a fost exprimat interesul comun pentru aprofundarea cooperării bilaterale, în principal în domenii precum economia, educaţia, agricultura.

Au fost, de asemenea, abordate aspecte ale cooperării în cadrul organismelor şi organizaţiilor internaţionale, pornind de la buna colaborare tradiţională dintre România şi Algeria.

În discuţia cu ambasadorul agreat au fost analizate posibilităţile de cooperare existente între cele două state în domeniul economic, fiind reiterat interesul României pentru diversificarea şi consolidarea relaţiei economice şi comerciale.

Oficialul român a adresat felicitări ambasadorului agreat al Republicii Algeria, urându-i succes în îndeplinirea obiectivelor pe perioada mandatului acestuia şi asigurându-l de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.