28 mai 2022

Prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare ale ambasadorilor nerezidenţi agreaţi ai Republicii Populare Democrate Laos şi Republicii Filipine

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice Cornel Feruţă a avut miercuri, 7 aprilie 2021, discuţii în format videoconferinţă cu ambasadorul nerezident agreat al Republicii Populare Democrate Laos în România, Phomma Boutthavong, şi cu ambasadorul nerezident agreat al Republicii Filipine în România, Frank R. Cimafranca, cu ocazia prezentării de către aceştia a copiilor scrisorilor de acreditare.

Oficialul român a adresat felicitări celor doi interlocutori pentru numirea în calitatea de ambasadori în România, le-a urat succes în îndeplinirea mandatelor şi a exprimat întreaga disponibilitate a Ministerului Afacerilor Externe pentru extinderea dialogului politic bilateral şi pentru susţinerea cooperării economice, culturale şi în planul contactelor interumane româno-laoţiene, respectiv româno-filipineze.

Schimbul de opinii cu ambasadorul agreat al RPD Laos a prilejuit trecerea în revistă a relaţiei bilaterale, în special în domeniile în care România are o expertiză substanţială – infrastructură şi transport feroviar. În cadrul discuţiilor a fost exprimată intenţia dezvoltării dialogului diplomatic şi a cooperării sectoriale. A fost, totodată, subliniată şi importanţa cadrului de cooperare UE-ASEAN pentru intensificarea relaţiilor dintre România şi RPD Laos.

În convorbirea cu ambasadorul agreat al Republicii Filipine s-a reliefat buna cooperare existentă în prezent între România şi Republica Filipine, cele două părţi evocând împlinirea, în anul 2022, a 50 de ani de relaţii diplomatice bilaterale. În acest context, a fost subliniată necesitatea intensificării schimburilor dintre cele două ţări pe multiple planuri, pe măsura potenţialului lor, îndeosebi în contextul eforturilor de redresare după criza provocată de pandemia de COVID-19.