Publicat: 17 Noiembrie, 2017 - 08:43

Instituția Prefectului - Județul Sibiu, în colaborare cu Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu, organizează, sâmbătă, 18 noiembrie 2017, prezentarea Produsului 'Telemea de Sibiu' - Indicație Geografică Protejată.

Evenimentul, extrem de important pentru crescătorii de ovine, producătorii agricoli din sectorul zootehnic și procesatorii de lactate din județul Sibiu, va avea loc începând cu ora 10,00, la sediul Instituției Prefectului — Județul Sibiu, din strada Andrei șaguna nr. 10.

Documentația întocmită de Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu va fi depusă luni, 20 noiembrie, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru înregistrarea și protejarea denumirii ,,Telemea de Sibiu' — Indicație Geografică Protejată.

Scopul înregistrării este sprijinirea activităților agricole și de prelucrare, a sistemelor agricole asociate produselor de înaltă calitate, în baza îndeplinirii obiectivelor politicii de dezvoltare rurală.

În sistemele de calitate europene, ,,Indicație Geografică Protejată' (IGP) înseamnă produs originar dintr-un anumit loc, regiune sau țară, care are o anumită calitate, reputație sau o altă caracteristică ce poate fi atribuită în principal originii geografice a produsului și cel puțin una dintre etapele de producție se desfășoară în zona geografică delimitată.