Publicat: 30 Noiembrie, 2014 - 17:09
Share

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, participă în perioada 29-30 noiembrie, la Dakar (Senegal), la lucrările celei de-a XV-a Conferințe la nivel înalt a Francofoniei. La Sommet-ul Francofoniei vor fi prezenți șefi de stat, de guvern și alți oficiali din cele 77 de state și guverne membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Conform uzanțelor OIF, Sommet-ul a fost precedat de cea de-a 30 Conferință Ministerială a Francofoniei.

În acest context, ministrul Remus Pricopie a avut două întâlniri de lucru, una cu ministrul Educației Naționale din Senegal, Serigne Mbaye Thiam, și cealaltă cu ministrul Învățământului Superior din Senegal, Mary Teuw Niane. Tema discuțiilor s-a centrat pe găsirea posibilităților de colaborare între România și Senegal, având în vedere punctele comune ale celor două state, care derivă din calitatea de state membre ale Francofoniei.

Sommet-ul Francofoniei de la Dakar are ca că temă principală de dezbatere 'Femeile și tinerii în Francofonie: vectori ai păcii și actori ai dezvoltării'. Cu această ocazie, vor fi adoptate mai multe documente  pentru evoluția și implicarea activă a organizației: noul 'Program de acțiune' al OIF, 'Strategia pe termen mediu, pentru perioada 2015-2018', 'Strategia pentru tineret', 'Strategia economică a Francofoniei' și alegerea noului Secretar General al OIF.