Publicat: 31 Octombrie, 2014 - 14:05

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a participat vineri, 31 octombrie, la Conferinţa finală a trei proiecte strategice, care au beneficiat de fonduri europene, în perioada 2011 - 2014. Este vorba de proiectele „Performanţă în cercetare, performanţă în predare. Calitate, diversitate şi inovare în universităţile din România”, „Pregătiţi pentru a inova, pregătiţi pentru a răspunde mai bine nevoilor locale. Calitate şi diversitate a universităţilor din România” şi „Asigurarea calităţii în învăţământul superior prin elaborarea şi pilotarea metodologiilor de abilitare şi auditare”.

Proiectele „Performanţă în cercetare, performanţă în predare. Calitate, diversitate şi inovare în universităţile din România” şi „Pregătiţi pentru a inova, pregătiţi pentru a răspunde mai bine nevoilor locale. Calitate şi diversitate a universităţilor din România” au avut drept obiective îmbunătăţirea managementului şi asigurarea calităţii sistemului de învăţământ superior românesc prin consolidarea capacităţii strategice precum şi prin consolidarea autonomiei universităţilor.
 
Proiectul „Asigurarea calităţii în învăţământul superior prin elaborarea şi pilotarea metodologiilor de abilitare şi auditare” s-a centrat pe dezvoltarea şi implementarea sistemului de asigurare a calităţii în universităţi şi pe formarea membrilor structurilor de conducere din universităţi, în vederea înţelegerii procesului de audit şi abilitare, contribuind la dezvoltarea metodologiilor de abilitare, audit resurse umane şi capital intelectual.
 
La eveniment au participat şi Maria Helena Nazare, preşedinte al European University Association (EUA), Lothar Zechlin şi Andrée Sursock, reprezentanţi ai programului International Evaluation Programme, parte a EUA, şi Adrian Curaj, coordonator al celor 3 proiecte cu finanţare europeană şi director general al Unitatăţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI).