Publicat: 16 Aprilie, 2018 - 10:17

Declaraţia rectorului Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, fost ministru al Educaţiei, privind alocarea cifrei de şcolarizare în învăţământul superior:

Îmi pare rău că ultimele decizii ale Ministerului Educaţiei dar şi unele afirmaţii total deplasate ale Ministrului Valentin POPA au adus sistemul de învăţământ din ţara noastră la o stare de tensiune nemaiîntâlnită în ultimii ani. După cum se cunoaşte, săptămâna viitoare au fost anunţate mai multe proteste ale studenţilor şi cadrelor didactice universitare, inclusiv în faţa Ministerului Educaţiei.

Cred că este important să ne aducem aminte că acest lucru nu s-a mai întâmplat de 7-8 ani şi cred că încă mai este timp să se evite amplificarea şi extinderea protestelor, legitime de altfel.

Îmi este greu să cred că acţiunile Domnului Ministru POPA vor fi susţinute de Doamna Prim-ministru Viorica DĂNCILĂ sau de coaliţia politică PSD-ALDE, mai ales că aceste măsuri NU sunt prevăzute în Programul de Guvernare şi nici în strategia pe care o invocă (Strategia Naţională pentru Învăţământul Terţiar 2015-2020). De altfel, această strategie a fost elaborată în perioada mandatului meu în Guvern (2012-2014), în colaborare cu Banca Mondială şi după consultarea tuturor instituţiilor de învăţământ superior din ţară.

Cu mai multă înţelepciune, această situaţie tensionată putea fi evitată!

 

Tag-uri Nume: