Publicat: 19 Martie, 2018 - 19:41

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 19 martie 2018, pe ambasadorul Republicii Polone la București, Marcin Wilczek.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul a subliniat caracterul dinamic al relațiilor strategice dintre România și Polonia, care se desfășoară anul acesta în contextul centenarelor naționale din ambele state. Oficialul român a exprimat convingerea că evenimentele care vor prilejui sărbătorirea acestor momente jubiliare vor reliefa apropierea istorică naturală dintre cele două țări, în virtutea numeroaselor interese și experiențe împărtășite.

În același timp, prim-ministrul Viorica Dăncilă a susținut importanța dezvoltării în continuare a cooperării bilaterale, îndeosebi pe dimensiunea economică, dar și în perspectiva exercitării de către România a Președinției rotative a Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019.

Apreciind calitatea și frecvența contactelor politico-diplomatice, înaltul demnitar a evidențiat rolul pozitiv pe care cele două țări îl joacă în plan regional și european.

Tag-uri Institutii: